foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
2021/2022

J A D Ł O S P I S 


Jadłospis 13-17.09.2021

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

ALERGENY

13.09.2021

 

Poniedziałek

Zupa krem z pora z groszkiem ptysiowym 250g

 

163 kcal

Por 35g

Włoszczyzna 70g

Groszek ptysiowy 15g

Śmietana 18% 10g

Przyprawy

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 200g, banan 200g,

Kompot wieloowocowy 200ml

 

350kcal

 

Ryż biały 60g

Jabłko prażone 60g

Cynamon 0,5 g

Mleko 20 ml

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

 

1,7,9

14.09.2021

 

Wtorek

Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami 300g

 

212 kcal

 

 

Włoszczyzna 70g

Kasza jęczmienna 25g

Ziemniaki 50g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 3g

Przyprawy

 

Łazanki z mięsem wieprzowym  250g,

Kompot wieloowocowy 200ml

 

410kcal

Kapusta biała 100g

Łopatka wieprzowa 50g

Makaron łazanki 40g

Cebula 10g

1,7,9

15.09.2021

 

Środa

Zupa koperkowa z makaronem 300g

 

175 kcal

Mix jarzynowy 100g

Kasza jaglana 15g

Śmietana 18%

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Ziemniaki 150g, filet drobiowy panierowany 110g, mizeria 100g, kompot wieloowocowy 200ml

 

440 kcal

Ziemniaki 250g

Filet drobiowy 100g

Bułka tarta 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Jaja 10g

Ogórek zielony 150g

Śmietana 18% 5g

Olej 10g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,3,7,9

16.09.2021

 

Czwartek

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną

 

230 kcal

Włoszczyzna 70g

Soczewica czerwona 25g

Pieczywo 15g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 5g

Masło 83% 5g

 Makaron z serem 200g, kompot wieloowocowy 200ml

 

340 kcal

Makaron 60g

Ser 50g

Jogurt naturalny 10g

Cukier 5g

1,7,9

17.09.2021

 

Piątek

Zupa serowa z grzankami 250g

 

 

237 kcal

Włoszczyzna 70g

Ser śmietankowy 20g

Pieczywo 15g

Śmietana 18% 10g

Masło 83% 5g

Natka pietruszki 5g

 

Ryż 100g, pulpety rybne 100g w sosie pomidorowym 50g,

Surówka z selera i jabłka 100g, kompot wieloowocowy 200ml

 

470 kcal

Ziemniaki 250g,

Filet z miruny 80g,

Pieczywo 15g

Mąka pszenna typ 550 5g

Cebula 5g

Jaja 5g

Olej roślinny 5g

Seler 80g

Jabłko 50g

Jogurt naturalny 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,3,4,7,9

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43.


Jadłospis 20-24.09.2021

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

ALERGENY

20.09.2021

 

Poniedziałek

Zupa krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym 250g

 

216 kcal

Włoszczyzna 70g

Kukurydza konserwowa 50g

Śmietana 18% 10g

Groszek ptysiowy 15g

Natka pietruszki 5g

Masło 83% 5g

Przyprawy

Spaghetti z mięsem wieprzowym i pomidorami 250g,

Kompot wieloowocowy 200ml

 

430 kcal

Makaron spaghetti 60g

Łopatka wieprzowa 80g

Sos spaghetti 10g

Pomidory krojone 50g

 

1,7,9

21.09.2021

 

Wtorek

Zupa ziemniaczana 300g

 

200 kcal

 

 

Ziemniaki 150g

Włoszczyzna 70g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 5g

 

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym 200g (2 sztuki), kompot wieloowocowy 200ml

413 kcal

Mąka pszenna typ 550 50g

Mąka orkiszowa 25g

Mleko 45 ml

Dżem niskosłodzony 40g

Olej 5g

Jaja 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 8g

1,3,7,9

22.09.2021

 

Środa

Zupa krem z brokułów z kaszą jaglaną 300g

 

170 kcal

Włoszczyzna 70g

Brokuł 65g

Śmietana 18% 10g

Kasza jaglana 20g

Masło 83% 5g

Przyprawy

Ziemniaki 100g, filet drobiowy siekany 110g,

Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka 100g

 

470 kcal

Ziemniaki 200g,

Filet drobiowy 80g

Majonez 15g

Olej 5g

Mąka ziemniaczana 3g

Jaja 5g

Kapusta pekińska 80g

Marchew 30g

Jabłko 20g

Jogurt naturalny 5g

1,7,9

23.09.2021

 

Czwartek

Żurek z jajkiem, kiełbasą i pieczywem 300g

 

272 kcal

Włoszczyzna 50g

Żurek zakwas 20ml

Śmietana 18% 10g

Chrzan 3g

Czosnek 2g

Jaja 25g

Pieczywo 20g

Kiełbasa śląska 30g

Ryż w sosie truskawkowym 200g

Mleko smakowe 250 ml

 

390 kcal

Ryż biały 50g

Truskawka 50g

Jogurt naturalny 10g

Mleko 20 ml

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 8g

1,3,7,9

 

24.09.2021

 

Piątek

Zupa pieczarkowa z makaronem 300g

 

160 kcal

Włoszczyzna 70g

Pieczarki 50g

Makaron 20g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 5g

Masło 83%

Ziemniaki 150g, ryba panierowana 110g, surówka z buraczka czerwonego z chrzanem 100g

kompot wieloowocowy

200 ml

492 kcal

 

Ziemniaki 250g,

Filet z miruny 100g,

Bułka tarta 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Jaja 10g

Olej roślinny 5g

Burak czerwony 140g

Chrzan 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43.

 

 

 

 

TEST PRĘDKOŚCI TWOJEGO INTERNETU


Powered by SpeedTest.pl

POGODA W TARNOWIE

LICZNIK ODSŁON STRONY

004263895
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie dni
785
1115
9237
10030
38498
45522
4263895

Prognoza na dzisiaj
1224

Online (5 minutes ago):8
8 guests

Twój IP:3.227.235.216
  1. NASZA LOKALIZACJA
  2. WAŻNE LINKI
  3. KONTAKT

NASZA LOKALIZACJA

 

WAŻNE LINKI


   MEN - Ministerstwo Edukacji Narodowej 

   KURATORIUM - Kuratorium Oświaty

   PPPP - Powiatowa Przychodnia Psychologiczno - Pedagogiczna

   OKE - Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Krakowie

   UG - Urząd Gminy Tarnów

KONTAKT


Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej

33-150 Wola Rzędzińska 253a

gmina: Tarnów

powiat: tarnowski

woj.: małopolskie

tel.: dyrektor/sekretariat: +48 14 679 21 24 

email.: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP: 9930650990, REGON: 001202450

 

next
prev