foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
2021/2022

Jadłospis 20-23.06.2022

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

20.06.2022

 

Poniedziałek

Zupa krupnik na wywarze drobiowym z kaszą wiejską i ziemniakami 300g

 

165 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Kasza jęczmienna 15g(1)

Ziemniaki 40g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pomidorem suszonym i serem 200g, kompot wieloowocowy 200ml

 

mleko smakowe 200ml

 

390 kcal+ 122 kcal

Makaron  80g(1)

Szpinak 70g

Pomidor suszony 30g

Ser mozarella 30g (7)

Olej roślinny 2g

Mieszanko kompotowa 20g

Cukier 5g

21.06.2022

 

Wtorek

Zupa serowa z ziołową grzanką 250g

 

 

 

172 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Ser śmietankowy 20g(7)

Ser gouda 15g(7)

Śmietana 10g(7)

Masło 5g(7)

Pieczywo 15g(1)

Oliwa z oliwek 1g

Przyprawy**

 

Ryż 120g, filet drobiowy  w sosie słodko-kwaśnym 120g,

kompot wieloowocowy 200ml

 

 

435 kcal

Ryż biały 50g

Filet drobiowy 80g

Papryka czerwona 40g

Ananas 20g

Pomidor krojony 40g

Sos słodko-kwaśny 20g (1,9)

Olej roślinny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

22.06.2022

 

Środa

Zupa koperkowa na wywarze drobiowym z ryżem 300g

 

 

130 kcal

Włoszczyzna 70g (9)*

Natka koperku 10g

Ryż biały 12g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Leczo warzywne  z kiełbasą 200g,

kompot wieloowocowy 200ml

 

320 kcal

Cukinia 150g

Papryka 60g

Pomidor krojony 40g

Cebula 5g

Kiełbasa 80g (1,6)

Przecier pomidorowy 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

23.06.2022

 

Czwartek

Rosół na wywarze drobiowym z makaronem 300g

 

155 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Makaron 15g(1)

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

Ziemniaki 150g, pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym 150g, surówka z marchwi i pora 100g,

kompot wieloowocowy 200ml

 

490 kcal

Ziemniaki 200g

Szynka bez kości 120g

Pieczywo 10g (1)

Jaja 8g (3)

Śmietana 10g (7)

Masło 83% 3g (7)

Marchew 80g

Por 50g

Majonez 5g(3)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

* włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

** przyprawy używane podczas gotowania- sól, pieprz czarny, papryka  czerwona, bazylia, majeranek. Oregano, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól ziołowa, przyprawa do mięs i ryby, przyprawa uniwersalna

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43

Opracowała mgr Samanta Skrabot- © wszelkie prawa zastrzeżone

 

 

TEST PRĘDKOŚCI TWOJEGO INTERNETU


Powered by SpeedTest.pl

POGODA W TARNOWIE

LICZNIK ODSŁON STRONY

004812806
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie dni
1069
3412
14393
14393
54261
59221
4812806

Prognoza na dzisiaj
1488

Online (5 minutes ago):6
6 guests

Twój IP:44.201.94.72
  1. NASZA LOKALIZACJA
  2. WAŻNE LINKI
  3. KONTAKT

NASZA LOKALIZACJA

 

WAŻNE LINKI


   MEN - Ministerstwo Edukacji Narodowej 

   KURATORIUM - Kuratorium Oświaty

   PPPP - Powiatowa Przychodnia Psychologiczno - Pedagogiczna

   OKE - Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Krakowie

   UG - Urząd Gminy Tarnów

KONTAKT


Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej

33-150 Wola Rzędzińska 253a

gmina: Tarnów

powiat: tarnowski

woj.: małopolskie

tel.: dyrektor/sekretariat: +48 14 679 21 24 

email.: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP: 9930650990, REGON: 001202450

 

next
prev