J A D Ł O S P I S 

Jadłospis 25.10-29.10

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

ALERGENY

25.10.2021

 

Poniedziałek

Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250g

 

140 kcal

 

Kalafior 40g

Kalarepa 15g

Seler 10g

Pietruszka 10g

Marchew 5g

Masło klarowane 5g

Śmietana 18% 10g

Groszek ptysiowy 15g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Ryż biały 140g, filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym 120g, kompot wieloowocowy 200ml, Baton „ dobra kaloria” 35g

 

490  kcal

 

Ryż 50g

Filet drobiowy 80g

Papryka czerwona 40g

Ananas 20g

Pomidory krojone 40g

Olej roślinny 5g

Sok z cytryny

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,7,9

26.10.2021

 

Wtorek

Zupa koperkowa z makaronem 300g

 

175 kcal

 

 

Włoszczyzna 70g*

Natka koperku 20g

Makaron 15g

Śmietana 18% 10g

Przyprawy

Placki ziemniaczane 150g z sosem pieczarkowym 50g,

Kompot wieloowocowy 200ml

 

390 kcal

Ziemniaki 180g

Mąka ziemniaczana 5g

Cebula 5g

Jajko 10g

Olej roślinny 10g

Masło 83% 3g

Pieczarki 40g

Mąka pszenna 5g

Śmietana 30% 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

1,3,7,9

27.10.2011

 

Środa

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 250g

 

190 kcal

Włoszczyzna 70g*

Groszek zielony 35g

Pieczywo 15g

Śmietana 18% 10g

Masło klarowane 5g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 250g,

Kompot wieloowocowy 200ml

Mus owocowy” Kubuś” 100g

 

460 kcal

Kapusta biała 60g

Łopatka wieprzowa 50g

Cebula 10g

Jajka 10g

Ryż biały 25g

Bułka tarta 10g

Olej  roślinny 5g

Pomidory krojone 50g

Masło 83% 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,3,7,9

28.10.2021

 

Czwartek

Żurek z jajkiem, kiełbasą i pieczywem 300g

 

260 kcal

 

 

Włoszczyzna 50g*

Żurek zakwas 20g

 Śmietana 30% 10g

Chrzan 3g

Jaja 25g

Pieczywo 20g

Kiełbasa śląska 20g

Makaron z serem 200g, kompot wieloowocowy 200ml

 

350 kcal

Makaron 60g

Ser 50g

Budyń śmietankowy  3g

Mleko 20 ml

Cukier 10g

Mieszanka kompotowa 20g

1,7,9

29.10.2021

 

Piątek

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 300g

 

130 kcal

Włoszczyzna 70g*

Kasza jęczmienna 25g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Ziemniaki 150g, sznycelek rybny 100g, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi 100g

 

470 kcal

Ziemniaki 200g,

Filet z miruny 80g,

Pieczywo 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Cebula 5g

Jaja 5g

Olej roślinny 10g

Kapusta kiszona 60g

Jabłko 40g

Marchew 30g

Oliwa z oliwek 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

1,3,4,7,9

* włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43

Jadłospis 02-05.11.2021

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

ALERGENY

02.11.201

Wtorek

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300g

 

175 kcal

Ogórek kiszony 30g

Włoszczyzna 70g*

Ziemniaki 50g

Śmietana 18% 10g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Ryż w sosie truskawkowym 200g,

Kompot wieloowocowy 200ml

Mleko smakowe 250 ml

 

390  kcal

 

Ryż biały 50g

Truskawka 50g

Jogurt naturalny 10g

Mleko 20ml

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

7,9

03.11.2021

Środa

Zup kalafiorowa z kaszą jaglaną 300g

 

143 kcal

 

 

Włoszczyzna 70g*

Kalafior 60g

Śmietana 18% 10g

Kasza jaglana 12g

Natka pietruszki 5g

Ziemniaki 150g, filet drobiowy panierowany 110g, sałatka wiosenna 100g,

kompot wieloowocowy 200ml

 

470 kcal

 

Ziemniaki 200g

Filet drobiowy 100g

Bułka tarta 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Jaja 10g

Olej roślinny 10g

Sałata zielona 60g

Ogórek zielony 20g

Pomidor 20g

Rzodkiew 10g

Jogurt naturalny 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,3,7,9

04.11.2021

 

Czwartek

Rosół z makaronem na wywarze drobiowo-wołowym 300g

 

190 kcal

 

Włoszczyzna 60g*

Makaron nitki 20g

Szponder 20g

Kurczak 60g

Natka pietruszki 5g

 

Naleśniki z serem białym 200g,

Kompot wieloowocowy

200ml

 

Gruszka 1 sztuka

 

446 kcal

Mąka tortowa 50g

Mąka orkiszowa 25g

Mleko 50 ml

Jaja 5g

Cukier 8g

Ser biały 35g

Jogurt naturalny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

1,3,7,9

05.11.2021

Piątek

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym 250g

 

190 kcal

Dynia 65g

Włoszczyzna 70g*

Groszek ptysiowy 15g

Masło klarowane 5g

Śmietana 18% 1-g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy

Ziemniaki 150g, filet z miruny panierowany 110g, surówka colesław 100g,

Kompot wieloowocowy 200ml

 

450 kcal

Ziemniaki 200g,

Filet z miruny 100g

Olej roślinny 10g

Bułka tarta 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Jaja 8g

Kapusta biała 80g

Marchew 30g

Cebula 3g

Majonez 5g

1,3,4,7,9

* włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43