foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
2021/2022

Polityka prywatności serwisu http://www.szpwola.pl/

Szanowny Użytkowniku!

Dziękujemy za odwiedzenie serwisu internetowego http://www.szpwola.pl/

W trosce o Państwa prywatność i poczucie bezpieczeństwa przygotowaliśmy niniejszą Politykę prywatności, w której prezentujemy zasady postępowania z danymi osobowymi oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem z naszego serwisu.

Polityka prywatności została opracowanana podstawie  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

1. DEFINICJE

  1. Administrator danych osobowych -Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej, 33-150 Wola Rzędzińska 253a, tel. 14 6792124, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  1. Serwis - serwis internetowy działający pod adresem: http://www.szpwola.pl/
  2. Użytkownik - każdy internauta odwiedzający Serwis.


2. DANE OSOBOWE

  1. Administrator danych osobowych -Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej, 33-150 Wola Rzędzińska 253a, tel. 14 6792124, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  1. W jaki sposób pozyskujemy dane o Użytkownikach i ich zachowaniach?
    1. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. ciasteczka).
    2. Poprzez zapisywanie logów na poziomie serwera www.
  2. Cele i podstawa wykorzystywania danych.
    1. Dane zapisane w plikach cookies przetwarzane są w celach:
      • statystycznych tzn. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z Serwisu. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora - ulepszania struktury i zawartości Serwisu,
      • marketingowych tzn. wyświetlania Użytkownikowi dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora ? prezentacji informacji o usługach Administratora, w tym możliwość przedstawienia przez niego ofert dopasowanych do potrzeb i zainteresowań Użytkowników oraz zwiększenie sprzedaży usług Administratora.
    2. Dane zapisane w logach serwera przetwarzane są w celach technicznych. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora - zapewnienia prawidłowego działania Strony.
  3. Czas przetwarzania danych osobowych.
    1. W zakresie plików cookies do czasu ich wygaśnięcia lub do chwili ich usunięcia przez Użytkownika z przeglądarki.
    2. W zakresie logów serwera przez 14 dni.
  4. Prawa Użytkownika.
    1. Prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
    2. Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
    3. Prawo do przenoszenia danych.
    4. Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, o ile Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził.
    5. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Administrator informuje, iż nie dokonuje w Serwisie profilowania Użytkowników, na podstawie którego mogłyby być podejmowane decyzje wywołujące wobec Użytkowników skutki prawne lub wpływające na nich w podobnie istotny sposób.
  6. Administrator informuje, iż w związku z Serwisem korzysta z usług podmiotów wspierających jego działalność, do których należą:
    1. hostingodawca,
    2. dostawcy narzędzi internetowych stosowanych w celach marketingowych lub analitycznych, w szczególności Google*.
      *W niektórych przypadkach może mieć miejsce przetwarzanie danych Użytkownika także przez podmioty spoza Unii Europejskiej. Właściwy poziom ochrony danych Użytkowników zapewnia uczestnictwo tych podmiotów w Tarczy Prywatności UE-USA, ustanowionej decyzją wykonawczą Komisji Europejskiej jako zbiór zasad gwarantujących odpowiednią ochronę prywatności.
  7. Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim, z zastrzeżeniem sytuacji, w której Administrator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań, w zakresie wynikającym z żądania.
  8. Administrator zapewnia poufność i bezpieczeństwo przekazanych mu danych osobowych:
    1. gromadzi dane osobowe są z należytą starannością i chroni je przed dostępem osób nieupoważnionych,
    2. wdraża stosowne środki technicznie i organizacyjne zapewniające właściwą ochronę danych osobowych.
  9. Administrator podejmuje wszelkie niezbędne działania, aby również podmioty wspierające jego działalność dawały gwarancję stosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa w trakcie przetwarzania danych na zlecenie Administratora.

3. PLIKI COOKIES

  1. Serwis wykorzystuje pliki cookies.
  2. Co to są pliki cookies?
    1. Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie).
    2. Pilkicookies zazwyczaj zawierają nazwę serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies mogą być odczytywane przez Serwis Administratora (cookies własne) lub serwisy internetowe podmiotów trzecich.
  4. Niektóre używane przez Serwis pliki cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tj. po jej zamknięciu (cookies sesyjne), inne pliki cookies są zachowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika i umożliwiają rozpoznanie przeglądarki Użytkownika przy kolejnym wejściu na stronę Serwisu (trwałe cookies).
  5. Pliki cookies własne wykorzystywane są w celu prawidłowego działania Serwisu.
  6. Pliki cookies nie powodują zmian w ustawieniach urządzenia Użytkownika.
  7. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe (w szczególności sieć Google), do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji Użytkownika lub o czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach Użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google, Użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies za pomocą narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  8. Administrator korzysta z plików cookies również poprzez stosowanie narzędzi analitycznych i statystycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat odwiedzin Serwisu między innymi takie jak wyświetlone podstrony, czas spędzony w Serwisie, czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. Szczegółowe wyjaśnienia dotyczące przetwarzania danych w ramach Google Analytics dostępne są na: https://support.google.com/analytics/answer/6004245/
  9. Jak zarządzać plikami cookies?
    1. Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.
    2. Jeśli Użytkownik nie wyłączy wykorzystywania plików cookiesw ustawieniach przeglądarki, oznacza to, że wyraża zgodę na ich wykorzystanie.
    3. Użytkownik może samodzielnie i w każdej chwili zmienić ustawienia plików cookies w celu określenia zasad ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do urządzenia, z którego korzysta. Użytkownik Serwisu może dokonać zmiany ustawień przeglądarki - np. zablokować automatyczną obsługę cookies lub otrzymywać informację o każdorazowym zamieszczeniu ich na urządzeniu.
    4. Użytkownik, aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies może skorzystać z zakładki pomocy danej przeglądarki.
    5. Administrator informuje, iż ograniczenia stosowania lub wyłączenie obsługi plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Serwisie. 

4. LOGI SERWERA

  1. Niezależnie od plików cookies, Serwis przy każdej wizycie Użytkownika automatycznie zapisuje na swoim serwerze informacje, przekazywane przez przeglądarki internetowe.
  2. Informacje, o których mowa w ust.1 zapisywane są w postaci logów serwera zawierających:
    1. adres IP Użytkownika,
    2. informację o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzysta Użytkownik,
    3. adres URL strony www poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    4. przesłaną ilość danych,
    5. datę i czas dostępu.
  3. Informacje w logach serwera:
    1. mają charakter zbiorczy i anonimowy tzn. nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi zasoby Serwisu i nie są wykorzystywane do identyfikacji Użytkowników,
    2. nie są ujawniane osobom trzecim,
    3. są zapisywane i przechowywane na serwerze,
    4. są wykorzystywane wyłącznie w celu zarządzania serwerem tzn. diagnozowania ewentualnych problemów związanych z pracą serwera oraz generowania statystyk przydatnych do efektywnego administrowania Serwisem.

5. ODNOŚNIKI DO INNYCH SERWISÓW WWW

  1. Serwis zawiera odnośniki do innych serwisów www.
  2. Na stronie znajdują się widgety zapisane w java script.
  3. Administrator informuje, iż nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności w tych serwisach i zaleca, aby po przejściu do innych serwisów, zapoznać się z obowiązującą w nich polityką prywatności.

6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Administrator zastrzega sobie prawo zmian w niniejszej Polityce prywatności. Zmiany mogą być uzasadnione np. rozwojem funkcjonalności Serwisu, postępem technologicznym lub zmianami stosownych przepisów prawa.
  2. W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora Polityki prywatności prosimy o przesyłanie ich na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

AKTUALNOŚCI

Kręciliśmy teledysk
22 Paź 2021 14:38
Kręciliśmy teledysk
Czytaj więcej >>>
Konkurs zaŚPIEWAJ I TY NIEPODLEGŁEJ! – wyróżnienie...
22 Paź 2021 14:28
Konkurs zaŚPIEWAJ I TY NIEPODLEGŁEJ! – wyróżnienie dla Emilki!
Czytaj więcej >>>
MŁODZI RATOWNICY
22 Paź 2021 14:23
MŁODZI RATOWNICY
Czytaj więcej >>>
NASZA SZKOŁA KOCHA POLSKĘ!
15 Paź 2021 14:57
NASZA SZKOŁA KOCHA POLSKĘ!
Czytaj więcej >>>
Zaproszenie do udziału w konkursach literackich
12 Paź 2021 19:08
Zaproszenie do udziału w konkursach literackich
Czytaj więcej >>>
Ognisko klasy 8
12 Paź 2021 18:54
Ognisko klasy 8
Czytaj więcej >>>
„Ignorantia iuris nocet, czyli nieznajomość prawa ...
08 Paź 2021 19:57
„Ignorantia iuris nocet, czyli nieznajomość prawa przynosi szkodę”.
Czytaj więcej >>>
"BOHATEROWIE, NIE TYLKO POLSKICH, LEGEND"
08 Paź 2021 19:38
Czytaj więcej >>>
Kartki do Powstańców wysłane!
08 Paź 2021 19:31
Kartki do Powstańców wysłane!
Czytaj więcej >>>
Klasa 3 w tarnowskim teatrze
08 Paź 2021 19:11
Klasa 3 w tarnowskim teatrze
Czytaj więcej >>>
Warto mnie przeczytać
06 Paź 2021 18:40
Warto mnie przeczytać
Czytaj więcej >>>
Złota ekipa w Mistrzostwach Powiatu
06 Paź 2021 05:45
Złota ekipa w Mistrzostwach Powiatu
Czytaj więcej >>>
POJEDYNEK NA KSIĄŻKI!!!
05 Paź 2021 19:46
POJEDYNEK NA KSIĄŻKI!!!
Czytaj więcej >>>
DZIEŃ TABLICZKI MNOŻENIA
05 Paź 2021 19:29
DZIEŃ TABLICZKI  MNOŻENIA
Czytaj więcej >>>
Konkurs na „Najciekawszy różaniec”
04 Paź 2021 14:57
Konkurs na „Najciekawszy różaniec”
Czytaj więcej >>>
Europejski Dzień Języków Obcych
03 Paź 2021 15:30
Europejski Dzień Języków Obcych
Czytaj więcej >>>
Ślubowanie klasy pierwszej
03 Paź 2021 15:18
Ślubowanie klasy pierwszej
Czytaj więcej >>>
MIESIĄC BIBLIOTEK SZKOLNYCH
01 Paź 2021 15:41
MIESIĄC BIBLIOTEK SZKOLNYCH
Czytaj więcej >>>

TEST PRĘDKOŚCI TWOJEGO INTERNETU


Powered by SpeedTest.pl

POGODA W TARNOWIE

LICZNIK ODSŁON STRONY

004313613
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie dni
117
1745
5697
10224
40573
47643
4313613

Prognoza na dzisiaj
INF

Online (5 minutes ago):4
4 guests

Twój IP:3.236.51.151
  1. NASZA LOKALIZACJA
  2. WAŻNE LINKI
  3. KONTAKT

NASZA LOKALIZACJA

 

WAŻNE LINKI


   MEN - Ministerstwo Edukacji Narodowej 

   KURATORIUM - Kuratorium Oświaty

   PPPP - Powiatowa Przychodnia Psychologiczno - Pedagogiczna

   OKE - Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Krakowie

   UG - Urząd Gminy Tarnów

KONTAKT


Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej

33-150 Wola Rzędzińska 253a

gmina: Tarnów

powiat: tarnowski

woj.: małopolskie

tel.: dyrektor/sekretariat: +48 14 679 21 24 

email.: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP: 9930650990, REGON: 001202450

 

next
prev