Ustawienia
Wyszukiwarka

Szkoła Podstawowa nr 2
im. bł. Edmunda Bojanowskiego
w Woli Rzędzińskiej

Godło Polski Biuletyn informacji publicznej BIP - kliknięcie spowoduje otwarcie nowego okna

 

Jadłospis  10-14.03.2025

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

10.03.2025

Poniedziałek

Zupa krupnik na wywarze drobiowym z kaszą  300g

 

165 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Kasza 15g

Śmietana 10g (7)

Przyprawy**

Ryż z jabłkami 200g,

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

 

305 kcal

Ryż biały 60g(1)

Jabłko prażone 60g

Masło 3g(7)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

11.03.2025

Wtorek

Zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym 250g

 

 

 

 

162 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Masło 5g (7)

Marchew 80g

Groszek ptysiowy 15g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Makaron spaghetti z mięsem drobiowym i pomidorami 270g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

500 kcal

Makaron 60g(1)

Filet drobiowy 100g

Sos spaghetti 20g(1,6)

Pomidory krojone 50g

Cebula 5g

Olej roślinny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

12.03.2025

Środa

Zupa grysikowa na wywarze             drobiowym 300g

 

183 kcal

 

Włoszczyzna 50g*(9)

Kasza manna 15g(1)

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

Zapiekanka z pieczarką, serem gouda i szczypiorkiem 150g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

360 kcal

Pszenna bagietka 70g(1)

Pieczarka 120g

Ser gouda 20g(7)

Masło 3g(7)

Ketchup 8g

Szczypior 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

13.03.2025

Czwartek

Zupa cukiniowa na  wywarze

drobiowym z zacierką 300g

 

 

165 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Cukinia 50g

Zacierka 15g(1,3)

Śmietana 8g(7)

Przyprawy**

Ziemniaki 150g,

kotlet schabowy panierowany 150g,

mizeria 100g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

580 kcal

Ziemniaki 180g

Schab bez kości 170g

Bułka tarta 10g

Mąka pszenna typ 550 5g

Jaja 10g

Olej 10g

Ogórek zielony 120g

Śmietana 18% 12g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

14.03.2025

Piątek

Zupa krem z pieczonych warzyw  z groszkiem ptysiowym250g

 

 

190 kcal

Włoszczyzna 70g(9)*

Papryka 80g

Pomidor 80g

Pieczywo 15(1)

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Frytki 150g, paluszki rybne 140g, surówka z marchwi i jabłka 100g

 

Kompot wieloowocowy

200 ml

 

420 kcal

Frytki 150g,

Paluszki rybne 140g (1,3,4,7)

Marchew 60g

Jabłko 40g

Sok pomarańczowy 5ml

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

*włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

** przyprawy używane podczas gotowania- sól, pieprz czarny, papryka czerwona, bazylia, majeranek, oregano,liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól ziołowa

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43 z dnia 22.11.2011

Opracowała Samanta Zelek- wszelkie prawa zastrzeżone--\

Jadłospis 17-21.03.2025

 

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

17.03.2025

Poniedziałek

Żurek  na wywarze drobiowym z jajkiem i pieczywem 300g

 

 

275 kcal

Włoszczyzna 50g*(9)

Żurek zakwas 20g(1)

Śmietana 10g(7)

Chrzan 3g

Jajka 25g(3)

Pieczywo 20g(1)

Przyprawy**

Makaron świderki z brokułem w sosie śmietanowym  250g

 

Kompot wieloowocowy

200ml

 

470 kcal

Makaron świderki 80g (1)

Brokuł 60g

Śmietana 30% 20g(7)

Ser śmietankowy 20g(7)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

18.03.2025

Wtorek

Zupa koperkowa na wywarze drobiowym z ryżem  300g

 

130kcal

 

Włoszczyzna 70g* (9)

Natka koperku 7g

Ryż biały  12g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Ziemniaki 150g, kotlet drobiowy panierowany 120g, surówka z sałaty lodowej ze śmietaną 80g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

570 kcal

Ziemniaki 200g

Filet drobiowy 150g

Bułka tarta 10g(1)

Jajka 8g(3)

Olej roślinny 5g

Sałata lodowa 80g

Śmietana 18 10g (7)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

19.03.2025

   

Środa

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z kaszą jaglaną

300g

 

170 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Kalafior 50g

Kasza jaglana 12g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy **

Placuszki serowe na słodko z dżemem owocowym 180g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

460 kcal

Mąka tortowa 60g(1)

Jajka 15g(3)

Ser mielony półtłusty 25g(7)

Olej roślinny15g

Cukier puder 5g

Dżem owocowy 20g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

20.03.2025

Czwartek

Zupa krem

wielowarzywny z groszkiem ptysiowym 250g

 

170 kcal

Włoszczyzna 90g*(9)

Groszek ptysiowy 15g

Śmietana 10g

Przyprawy **

Kasza bulgur 120g, duszona polędwica wieprzowa w sosie własnym 170g, ogórek kiszony 80g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

570 kcal

Kasza bulgur 60g

Polędwica wieprzowa 150g

Mąka tortowa 5g(1)

Śmietana 30% 5g(7)

Ogórek kiszony 80g

Olej roślinny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

21.03.2025

Piątek

Rosół z makaronem  na wywarze drobiowo-

wołowym  300g

 

190 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Makaron  25g(1)

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

Ryż z warzywami 160g, filet z miruny w cieście naleśnikowym 120g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

500 kcal

Ryż biały 60g

Włoszczyzna 40g (marchew, por)

Filet z miruny 100g(4)

Masło 83% 5g(7)

Mleko 25 ml (7)

Jajka 12g(3)

Mąka tortowa 25g(1)

Olej roślinny 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

*włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

** przyprawy używane podczas gotowania- sól, pieprz czarny, papryka czerwona, bazylia, majeranek, oregano,liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól ziołowa

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43 z dnia 22.11.2011

 

Opracowała Samanta Zelek-  wszelkie prawa zastrzeżone

 

 Jadłospis  24-28.03.2025

 

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

24.03.2025

Poniedziałek

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym z zacierką 300g

 

172 kcal

Włoszczyzna 70g(9)*

Ogórek kiszony 35g

Zacierka 13g(1,3)

Śmietana 8g(7)

Przyprawy**

Placuszki marchewkowe posypane cukrem pudrem 180g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

 

400 kcal

Mąka tortowa 70g(1)

Marchew 30g

Jogurt naturalny 20g(7)

Mąka tortowa 10g(1)

Mleko 20ml(7)

Olej roślinny 8g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

25.03.2025

Wtorek

Krem  cebulowy  z groszkiem ptysiowym  250g

 

185  kcal

Włoszczyzna 90g*(9) (cebula 50g)

Masło klarowane 5g

Śmietana 10g

Groszek ptysiowy15g

Czosnek 2g

Przyprawy**

Ryż 120g, filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym 180g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

550 kcal

Ryż biały 60g

Filet drobiowy 80g

Papryka czerwona 40g

Ananas 20g

Pomidor krojony 40g

Sos słodko-kwaśny 20g(6,9)

Olej roślinny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

26.03.2025

Środa

Zupa parówkowa na wywarze drobiowym

300g

 

 

260kcal

Włoszczyzna 70g(9)*

Parówka 50g

Ziemniaki 50g

Por 30g

Masło 3g (7)

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Makaron ze szpinakiem  i serem  feta 200g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

360 kcal

Makaron 70g (1)

Szpinak 70g

Ser feta  20g(7)

Olej roślinny 2g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

27.03.2025

Czwartek

Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z kaszą

 jaglaną 300g

 

145 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Brokuł 50g

Kasza jaglana 12g

Śmietana 5g(7)

Przyprawy**

Kluski śląskie 100g, gulasz wieprzowy w sosie 150g, surówka z buraka czerwonego 100g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

545 kcal

Kluski śląskie (1,3)

Szynka wieprzowa 100g

Przecier pomidorowy 5g

Olej roślinny 5g

Burak czerwony 120g

Chrzan 2g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

28.03.2025

Piątek

Zupa pomidorowa na wywarze

drobiowym z ryżem 300g

 

160 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Pomidory krojone 60g

Koncentrat pomidorowy 5g

Ryż biały12g

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

 

Ziemniaki opiekane 150g, filet z miruny panierowany 120g, surówka z kapusty kiszonej 100g

 

 

Kompot wieloowocowy 200ml

Ziemniaki opiekane 150g

Filet z miruny 100g

Jajka 10g

Bułka tarta 12g

Olej roślinny 5g

Mąka tortowa 5g

Kapusta kiszona 80g

Marchew 30g

Cebula 5g

Oliwa z oliwek 2g

Natka pietruszki 1g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

*włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

** przyprawy używane podczas gotowania- sól, pieprz czarny, papryka czerwona, bazylia, majeranek, oregano,liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól ziołowa

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43 z dnia 22.11.2011

Opracowała Samanta Zelek- wszelkie prawa zastrzeżone--